Gebroeders van Lymborch

Geplaatst op

Op deze bladzijden besteden we aandacht aan diverse onderwerpen rondom de Nijmeegse Gebroeders van Lymborch.
Er bestaat ook een Stichting Maelwael van Lymborch met een eigen website en een erfgoedhuis aan de Burchtstraat 63 in Nijmegen.
Op onze site staan aanvullend en informerend diverse artikelen, wetenswaardigheden, filmpjes en meer die de bezoekers van Trots Van Nijmegen warm willen maken voor deze Nijmeegse helden die in de Burchtstraat speelden en in de ateliers van hun vader en ooms veel hebben geleerd.
De stichting Maelwael van Lymborch organiseert driejaarlijks een groots evenement, ‘de Blijde Incomste’ geheten met honderden figuranten. Een bezoek aan het erfgoedhuis is de moeite waard.

Maak zelf een miniatuur zoals de gebroeders

Open hier Uw eigen maandblad een programma waarbij u zelf een van de maandbladen kunt bewerken. Wees wel even geduldig met het openen want het is een groot bestand. Stuur uw mooiste resultaat naar info@trotsvannijmegen.nl

Parade van de uitsneden ter inspiratie.
U kunt zien welke figuren gebruikt gaan worden.

De auteur Charles van Doornewaard bezig het project voor te bereiden.
Ieder figuur wordt apart uitgesneden.

Artikelen over de Gebroeders van Lymborch

In de loop der jaren zijn er heel wat artikelen over de Gebroeders van Lymborch geschreven. Hier kunt u een aantal publieksvriendelijke publicaties vinden.
Daarnaast zijn er ook lezenswaardige boeken. Die vindt u in de literatuurlijst.

Video’s over de Gebroeders van Lymborch

Vele leuke filmpjes rondom de Gebroeders van Lymborch zijn bij YouTube of andere kanalen te vinden. Wij proberen op onderwerp voor te sorteren zodat u enigszins doelgericht kunt kijken. Op youtube is een kanaal Trots Van Nijmegen en er is ook een youtube kanaal Gebroeders van Lymborch.
Link hier naar onze selectie

De anatomische mens op het dak van Museum het Valkhof